Ruoka-avun koordinaation kehittämishanke 2024-2026 STEA

Kuva: Suvi Elo / Suomen Punainen Risti

Ruoka-avun järjestökoordinaation kehittämishankkeen (2024–2026) tavoitteena on tiivistää yhteistyötä ruoka-aputoimijoiden välillä ja kehittää ruoka-apua yhdessä valtakunnallisten kattojärjestöjen ja viranomaisten kanssa. Hanketta rahoittaa STEA.

 Hankkeen tavoitteet: 

  • Valtakunnallinen koordinoitu verkostoyhteistyö, tiedonjakaminen ja parhaiden käytänteiden jakaminen edistävät ruoka-aputoiminnan laatua ja saavutettavuutta
  • Alueelliset ja paikalliset ruoka-apuverkostot selkeyttävät työnjakoa, tehostavat resurssien käyttöä ja kehittävät varautumista ja valmiutta sekä viranomaisyhteistyötä
  • Ruoka-aputoiminnan kehittäminen, ohjaus ja viestintä perustuu valtakunnallisesti ajantasaiseen tilannetietoon
  • Viranomaisten ja päättäjien tieto ruoka-aputoiminnasta sekä yhteistyö ruoka-aputoiminnan kanssa lisääntyy

Kehittämistyössä ovat mukana Kirkkopalvelut / ruoka-apu.fi, Sininauhaliitto, Työttömien Keskusjärjestö, ViaDia, Kirkkohallitus, Koa ry, Helluntaiseurakunta, Vantaan Yhteinen Pöytä, Stadin Safka, STM, STEA, Ruokavirasto ja THL. Edellä mainitut toimijat muodostavat hankkeen koordinoiman kestävän ruoka-avun kehittämisryhmän, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa ja toimii ruoka-avun kattojärjestöjen ja viranomaisten yhteistyöverkostona.

Hanke on jatkoa STM-rahoitteiselle ruoka-avun koordinaation kehittämishankkeelle, joka päättyi 2023.